Sitemap Nettstedskart Søk
Norsk English

Klauvhelse

Klauvskjæring-unngå smitte med utstyr fra utlandet

Norge er i dag fri for eller har lav forekomst av mange av de sjukdommene man hyppig ser internasjonalt. Dette er en status vi ønsker å beholde. Derfor er det svært viktig at personer fra andre land som besøker norske fjøs og bringer med seg utstyr fra hjemlandet, er oppmerksomme på risikoen dette medfører og tar alle forholdsregler for å redusere risikoen for å dra inn smitte.Les hele saken »

Fornøyde med gummispaltegolv

Totalt 24 av 25 produsenter sier at de er fornøyde med valg av gummispaltegolv i gangarealet.

Les hele saken »

Gi klauvene en god start i nytt fjøs

Det er svært viktig at både bygg og dyr forberedes godt til innflytting. Forberedelsesprossesen bør starte allerede år før fjøset står klart. I artikkelen under er det listet viktige sjekkpunkter.

Les hele saken »

Klauvserie Midt-Norge

Veterinærene i TINE i Midt-Norge har tatt initiativ til en serie med kortfattede artikler om hva man bør være oppmerksom på for å oppnå best mulig klauvhelse.

Les hele saken »

Program for klauvskjæring gir gevinst

Forberg samdrift skjerpet for 2 ½ år siden sine rutiner for klauvskjæring. Samdrifta var på søken etter forbedringsområder, og det var enighet
om at klauvstellet var noe å ta tak i. Det har de ikke angret på!

Les hele saken »

Erfaringer med gummigolv

De aller fleste gardbrukerne i en dansk undersøkelse ville lagt gummigolv igjen. Dette begrunner de først og fremst med bedre fruktbarhet og generelt bedret dyrevelferd gjennom bedre komfort, bedre sklisikkerhet og økt bevegelse.

Les hele saken »

Internettside om klauv

Danskene har samlet mye god informasjon om klauvhelse. Klikk på linken under for å lese mer.

Les hele saken »

Underlag i gangareal og klauvhelse

Under finnes en artikkel fra Kubyggprosjektet som omhandler underlag i gangareal. Ellers har vi forsøkt å vurdere de ulike golvene opp mot hverandre bl.a. når det gjelder påvirkning på klauvhelse, bevegelse, kostnad og varighet. Oversikten gir ingen fasit, men tar utgangspunkt i dagens erfaringer og diverse forskning fra inn- og utland.

Les hele saken »

Desinfeksjon og vask av klauver

I artikkelen under fra Buskap nr 1, 2014 kan du lese om alt fra plassering av fotbad til ulike typer desinfeksjonsløsninger.

NB. DET ANBEFALES IKKE AT DYRA GÅR GJENNOM FOTBAD MED DESINFISERENDE MIDDEL MER EN MAKS 1-2 GANGER PER DAG. I noen fjøs er kutrafikken slik at dyra går gjennom fotbadet enda flere ganger i løpet av dagen og i enkelte besetninger har dette vist seg å ha uheldige effekter på huden. Følg leverandøren sine anbefalinger og kontakt fagfolk dersom dere ønsker å avvike fra dem.

Les hele saken »

Bestillingsliste