Sitemap Nettstedskart Søk
Norsk English

Velkommen til Helsetjenesten for storfe

Her finner du nyheter og informasjon om Helsetjenesten for storfe sin virksomhet og helsestatus i norske storfebesetninger. Her kan du lese nyheter og fagstoff om dyrehelse, dyrevelferd, sjukdommer og forebygging.

Vær oppmerksom på dyresmitte fra utlandet via levende dyr, brukt utstyr, turisme og arbeidskraft

Norge har en unik dyrehelse mhp. smittsomme sjukdommer. Du som bonde er den viktigste bidragsyter til å bevare denne fordelen. God dyrehelse er viktig for å produsere varer av god kvalitet og på en effektiv måte. Dette vil være et konkurransefortrinn – og enda større grad i framtida. Smitte kan oftest komme med import av livdyr. Det er derfor viktig at import av genmateriale i størst grad skjer med sæd eller embryo. Skal levende dyr tas inn må en følge næringens krav i KOORIMP. Det er viktig at du som bonde også følger med hva andre gjør f.eks. i forbindelse med import av lama eller alpakka, brukt utstyr etc.

Les hele saken »

Ringorm hos storfe har blusset opp igjen - vær påpasselig!

Etter mange år med kraftig reduksjon i antallet tilfeller med ringorm hos storfe forårsaket av soppen Tricophyton verrucosum, er det i år funnet spredning av smitte til flere besetninger på Østlandet.

Les hele saken »

Årsrapporten for Helsekortordningen 2013 er nå klar

Både kvalitet og kvantitet er økt iom at flere av helsehendelsene nå rapporteres direkte fra veterinær.

Les hele saken »

Aktiviteter

Det er i øyeblikket ingen kommende aktiviteter

Bestillingsliste

Nettbutikk

Anne Cathrine Whist og Liv Sølverød, 2011
Pris: 200 kr
Jurhelseboka
Lars Erik Ruud et al., 2014
Pris: 200 kr
Hus for storfe, norske anbefalinger
Jan Hulsen, 2011
Pris: 200 kr
Robotmelking

I tillegg til de oppgitte priser kommer moms samt eksp. gebyr kr 45,- og porto per forsendelse. Gratis produkter sendes ut gratis. Ingen moms på bøker.